Hoogbegaafde

Middelbare scholieren

“Even young gifted children may already have anxiety about college, career, and adult roles. In addition, not all gifted children have readily available career models and mentors in the extended family with whom to discuss higher education”
Hébert, T. P., & Kelly, K. R. (2006). Identity and career development in gifted students. In F. A. Dixon & S. M. Moon (Eds.), The handbook of secondary gifted education (pp. 35–64). Waco, TX: Prufrock Press.
jan-homs_studie-loopbaan-advies02

Profiel- of studiekeuze

Hoogbegaafde scholieren hebben tobben tot kunst verheven en kunnen gemakkelijk verzanden in de overdaad aan mogelijkheden én onmogelijkheden die zij zien. Of toch menen te zien, want zelftwijfel en zelfkritiek maken dat een hoogbegaafde voor zichzelf ten onrechte deuren dichtslaat naar studies; “Ach, dat kan ik toch niet!”.

Bovendien speelt bij deze groep jongeren vaak nog een andere factor mee. Zij vragen zich meestal niet af of ze er later genoeg geld mee zullen verdienen. Zij zijn bijvoorbeeld bezig met thema’s als zingeving, het milieu, wat kan ik voor de maatschappij betekenen?

Zoals het citaat hierboven aangeeft is het belangrijk om op tijd met een volwassene te kunnen overleggen over het maken van een profiel- en studiekeuze en die spreekwoordelijke stip op de horizon te creëren ten aanzien van de carrière. Als die volwassene dan zelf UHB is en in het verleden wat verkeerde afslagen heeft genomen, maakt dat de gesprekken voor jou alleen maar waardevoller.

Omdat een hoogbegaafde sneller en breder denkt én intenser leeft, is het niet mogelijk om binnen het traject van 5 gesprekken maatwerk te bieden. We hebben minimaal 8 gesprekken nodig om recht te doen aan jouw vermogens en de vragen die je hebt.

Het HB-profieltraject kost € 850,- exclusief BTW.

Het HB-studiekeuzetraject kost € 1.150,- exclusief BTW.

We hebben ook 4 modules ontwikkeld op het gebied van de meest voorkomende vragen over hoogbegaafdheid. Klik hier om daar meer over te lezen.